DEN BESTE VEGETARTACOEN

  • 11.09.2017, 17:17

Innlegget inneholder lenker til sponsede produkter.Så var det mandag igjen. I dag tenkte jeg derfor det var på tide med en ny "kjøttfri mandag oppskrift"! Jeg eeeelsker denne vegetarretten, kanskje ikke så rart siden det er vegetarTACO! For en lengre periode langde jeg en type bønnestuing når jeg skulle ha vegetartaco, men så plutselig en dag ville jeg prøve noe nytt, og bestemte meg for å steke bønnene som om det var kjøttdeig. Resultatet ble så bra at bønnestuingen er erstattet for alltid, haha! Jeg har derfor gledet meg til å dele denne oppskriften, så nå har både dere og jeg oppskriften lagret her for vegetartacomiddagene fremover. :-)

MARITS VEGETARTACO
(3 PORSJONER)

1 boks (170 g) svarte bønner

1 boks (230 g) kidney bønner

1/2 gul løk

1 1/2 ss Cocosa pure, kokosolje (uten kokossmak)

1 dl vann

1,5 ss hjemmelaget tacokrydderSLIK GJØR DU ↓

Skyll bønnene godt i et dørslag.

Hakk løk i små biter.

Smelt kokosolje (uten smak) i en stekepanne, og fres løk i ett minutt på høy varme.

Tilsett bønnene, og la det frese i ett par minutter til. 

Strø over tacokrydder, og hell over vann. La det putre i ca. 10 minutter. 

Hell blandingen over i en skål, og server det sammen med resten av ønsket tacotilbehør.

Jeg elsker tacosalat, og jeg savner ikke vanlig tacokjøttdeig når jeg har denne bønneblandingen til, så dette bør du absolutt prøve som en variant til vanlig taco! Denne retten er altså en god grunn til å stelle i stand til taco på en mandag. :-) Min tacotalleren består som regel av avokado, mais, ananas, tomat, rå løk, salat, agurk, masse ost, tortilla chips, rømme eller creme fraiche og selvsagt tacobønnene. 

Jeg har dessverre ligget syk hele helgen, så jeg har ikke gjort stort annet enn å prøve å hvile og spise meg frisk. Selv om jeg har vekslet mellom å svette av varme og skjelve av kulde, hatt sår hals, tett nese og såre ledd, så ser det jammen ut til at en totalt frihelg, var det kroppen trengte for å bekjempe denne forkjølelsen. Jeg har i hvert fall vært tålig i form i dag, og har hatt full arbeidsdag i dag uten store plager. Som alltid sitter det litt igjen i nese og hals når man er forkjølet, men jeg er virkelig overrasket over hvor lite plaget jeg er i dag. Nå håper jeg ikke jeg jinxer det, men med årene har jeg skjønt at når man er syk så er det bare å overgi seg å finne sengen. Ettersom jeg mistet smaksansene på lørdag, så bestemte jeg meg for å spise masse næringsrik mat og passet på å få i meg masse sitron, ingefær og væske. Når man ikke smaker noe uansett var det jo ikke vits i å kaste i seg sjokolade og annet lørdagsgodt. Kombinasjonen av mat og drikke med masse vitaminer og mineraler og masse hvile, så ut til å ha god effekt denne gangen, og det er jeg veldig glad for! Jeg tenker likevel å ha en rolig ettermiddag og kveld da jeg ikke vil risikere å gå på en smell. ;-)

Fredrikke Gustavsen

11.09.2017 kl. 17:29
Åååh du tar så sinnsykt klare og fine bilder!!

maritpaulsen

13.09.2017 kl. 21:27
Fredrikke Gustavsen: Så skjønn du er! <3 Tusen takk!!

Marie Gjernes

11.09.2017 kl. 19:40
Åh nam, det fristet utrolig mye nå!

maritpaulsen

13.09.2017 kl. 21:27
Marie Gjernes: Ja, det er såååå godt! :-)

Victoria Larsen

11.09.2017 kl. 20:10
Ser jo veldig godt ut! Dette skal jeg prøve :-D

maritpaulsen

13.09.2017 kl. 21:28
Victoria Larsen: Det anbefales! :-) :-)
maritpaulsen

maritpaulsen.no@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits