LAG PIZZASAUS FRA BUNNEN

  • 20.03.2017, 20:44

Innlegget inneholder annonselenker.



HJEMMELAGET PIZZASAUS 

1 ss Cocosa Pure kokosolje
(uten kokossmak)

1 fedd hvitløk

1 boks (a 390 g) grovhakket tomat

1 gulrot

3 ss tomatpure

1,5 ts sukrin

2 ts oregano

Salt & pepper



SLIK GJØR DU ↓

Skrell og rasp gulrot.

Finhakk hvitløk, eller bruk hvitløkspresse.

Smelt olje i en stekepanne, og fres hvitløk på høy varme i 1-2 minutt.

Skru ned varmen, og tilsett gulrot, grovhakket tomat og tomatpuré.
→ Dersom du ikke skrur ned varmen risikerer du at det spruter en del tomat. 

Rør inn sukrin, oregano og en god dæsj salt og pepper. Smak deg gjerne frem. 

La det putre på svak varme i ca. 10 minutter.

Avkjøl pizzasausen noe før du har den over pizzadeig.



HOMEMADE PIZZA SAUC

Denne uken skal jeg dele oppskrift på verdens beste pizzasnurrer med dere! Oppskriften har jeg prøvd ut flere ganger, så den vet jeg er en sikker vinner. Mye av grunnen til at jeg foretrekker pizzasnurrer fremfor pizzaboller er rett og slett fordi man får så mye mer enn bare brød. En av mine hemmeligheter til saftige pizzasnurrer ligger i den hjemmelagde pizzasausen. Så før jeg kan dele oppskriften på pizzasurrene, måtte pizzasausen ut først. Det som er ekstra genialt med denne pizzasausen er at den stort sett består av grønnsaker, og det uten at man tenker over at det er en grønnsaksaus. Selv om sausen inneholder både tomat, gulrot og hvitløk, så smaker den utmerket til pizza. Visste du forresten at hermetiserte tomater blir mer næringsrik ved hermetisering? Tomat inneholder antioksidanten lykopen, og ved prosessering og varmebehandling dobles nesten innholdet av lykopen når vi sammenligner fersk tomat med hermetisk tomat (kilde) En av mange grunner til å lage hjemmelagd pizzasaus med andre ord
 


 

Hege Trovåg

20.03.2017 kl. 20:56
DEtte må jeg prøve!

maritpaulsen

23.03.2017 kl. 08:05
Hege Trovåg: Det kan anbefales! :-)

Mari Alena

20.03.2017 kl. 21:50
Den så kjempegod ut : )

Jeg pleier å ha ansjos/gaffelbiter i min pizzasaus :) Smaker det ikke, men det gir mer fylde i sausen (samt at det også er veldig bra for kropp og helse). :)

maritpaulsen

23.03.2017 kl. 08:06
Mari Alena: Takk! :-) Det har jeg aldri prøvd før, men når du sier det så vet jeg at jeg har hørt om det før. Kanskje jeg må teste det ut. :O
maritpaulsen

maritpaulsen.no@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits